Gyakran Ismételt Kérdések

Kétféle megoldást javaslunk: Az egyim egy “J” profil, amelynek  előnye, hogy jól lehet a táblát a falra rögzíteni. Alu, tehát lehet szinterezni tetszőleges RAL szerint. Hátránya: csak 3mm núttal elérhető. A másik tábla keretezési lehetőség az un.“U” profil, amelynek előnye, hogy több méretben is elérhető (pl. 2cm núttal is). Alu, lehet szinterezni tetszőleges RAL szerint. Hátránya, hogy nehezen lehet a falra rögzíteni (a fúró nem fél el a hátsó ívtől).

Igen készítettünk már szülinapra ilyen táblát. Olcsó tábla a műanyag kivitelű szülinapi tábla, ha tartósabbat szeretne, arra is tudunk megoldást találni.

Rendszerint a fotónyomtatás habkartonra kasírozva készül el, de falapra, pozdorjára vagy bármilyen vastagabb anyagra is fel tudjuk kasírozni az Ön által rendelkezésünkre bocsájtott képet. Így készül a táblakép.

Számos dohányozni tilos tábla vagy bármilyen ehhez hasonló tiltótábla készült már a Dicentra Reklámstúdió műhelyében. Természetesen várjuk egyedi tábla ötleteit is és kérésének megfelelően elkészítjük.

A RAL 3003 horganyzott vaslemez tábla beszerzése körülményes és ez esetben mennyiségi limit is van. Ha RAL 3003 színhez közeli hasonló fóliát találunk és bevonjuk vele a táblát , akkor a fekete dekor részek külön applikálandók, szintén viszonylag  költséges és kevésbé tartós lenne. Ha RAL 3003-színre pórszórással festjük a táblát, akkor nem tudjuk a dekort fóliázni - nem jól tapadó felületet kapunk a festéssel., szinterezhetnénk, de költséges. Javaslom, hogy a A RAL 3003 háttérszínt bemérjük és nyomtatni fogjuk hasonló színérzetet keltve, de nem lesz RAL 1003. Ha fontos a tábla színe személyesen be tud jönni és nyomtatott színmintából választani.

Beltérre műanyag táblátkültérre alumínium táblát gyártunk. Természetesen mindkettőt elkészítjük.

Accordion Content

Reklámtábla

A tábla felújításának legnagyobb részét az előkészítés jelenti. A tetőre több lépcsőben lehet az állványt felvinni. A tábla felújításához megerősítő rögzítőelemeket használnánk. A helyszíni szemle indokolt.
A reklámtábla rendszerint műanyag vagy fémmel kombinált szendvicslemezre készül függően attól, hogy beltérre vagy kültérre szeretné. Természetesen a reklámtábla mérete is meghatározza az alapanyagot. Kérjük, hogy látogasson el reklámstúdiónkba.

Igen olcsóbb. Csupán annyit kérünk, hogy a reklámtábla legyen tiszta és zsírmentes, hogy a matrica rá megfelelően tapadhasson. A reklámtábla felújításnál mindig nagy gondot kell fordítani a tábla, felújítás előtti előkészítésére.

Minél nagyobb a  reklámtábla mérete, annál biztosabb, hogy Önnek 5 mm-es habosított PVC-re van szüksége. 3 mm-es vastagságú reklámtábla, a kisebb méretű táblák esetében indokolt.

A reklámtábla laminálás az egyik legbiztosabb módszer az időjárás és egyéb amortizáló tényezők elleni védelem érdekében. A reklámtábla védhető, matt vagy fényes lamináló fóliával. Ezen kívül a tábla alapanyaga sem mellékes. Készülhet reklámtábla lemezvasból, kemény PVC-ből vagy  különféle szendvicslemezek, préselt műanyagok, esetleg alumínium felhasználásával. Ezek a legtartósabb reklámtábla anyagok. A Dibond lemez ezek közül a legtartósabb, hiszen  réteges szerkezete miatt szinte törhetetlen.

Amennyiben Ön grafikus vagy rendelkezik grafikai szerkesztő programmal, akkor Ön is elkészítheti a reklámtábla grafikai tervét, azonban ügyelnie kell, hogy az általunk igényelt PDF fájl lehetőleg PS-ből legyen elkészítve.

Természetesen megoldható. Ilyen esetben egy időzítő kapcsolóval szoktuk ellátni a világító reklámtábla szerkezetét, amelyet Ön tetszés szerint szabályozhat.

Természetesen van lehetőség arra, hogy új dekormatrica kerüljön a reklámtábla felületére. Kérjük, hogy hozza be reklámstúdiónkba a megtisztított plexilemezét, biztosítsa számukra a grafikát és mi kinyomtatjuk, majd felkasírozzuk, és igény szerint kihelyezzük az új reklámtáblát.
Igen, ez megoldható, a habbetű vagy plasztikus betű indirekt megvilágításával tovább fokozhatjuk a reklámtábla esztétikai hatását. Kérjük, hogy látogasson el a Dicentra Reklámstúdióba, ahol bővebb információkat szerezhet tőlünk személyesen, a reklámtábla készítés mesterségéről!

A jó reklámtábla kevés szöveget, maximum 2-3 színt tartalmaz.

Ahhoz, hogy a reklámtábla évekig tartós maradjon, laminálni szükséges. Ezáltal a reklámtábla digitális nyomatása olyan védelem alá kerül, amelynek következtében majd ellenáll a nap kellemetlen hatásainak, a karcolásoknak és az esetleges ütődéseket is jobban bírja.

Természetesen az adott homlokzati igényt figyelembe véve készítjük el a cégtábla tartókonzolját, így minden igényt ki tudunk elégíteni. 

A reklámtábla ára függ a reklámtábla méretétől. A reklámtábla elkészítéséhez a következő elemek, eszközök szükségesek:

-    világító fénycső a reklámtábla profilok közé

-    bekötőkábelek, tápegységek a reklámtábla működéséhez

-    reklámtábla alumínium profil (110 mm)

-    színterezés nélkül

-    a reklámtábla részegységeket merevítő elemek

-    reklámtábla grafika a kiválasztott normál átvilágítható fóliából vagy digitális nyomtatás segítségével 

-    opálos plexi a reklámtábla profilok közé

 A reklámtábla a következő lehetőségekkel egészíthető ki:

·         alumínium profil színterezés

·         reklámtábla eloxálás

·         alkonykapcsoló

·         LED világítás (függ a beépített LED modulok számától)

·         reklámtábla tartókonzol

·         átvilágítható extra minőségű plotterfólia

·         magas kristályszámú plexi

·         reklámtábla kihelyezés, telepítés

Ma már nem jelent problémát az, hogy különféle kreatív megoldásokat alkalmazzunk a reklámtábla grafikájának extrém hatását illetően. A fluoreszkáló fólia vagy fényvisszaverő fólia egyaránt alkalmas arra a célra, amelyet Ön is keres. A reklámtábla hatása különleges lesz, hogyha Ön minőségi, a célnak megfelelő alapanyagot választja.

A reklámtábla rögzítés rendkívül fontos, hiszen nyáron tágulhat (hullámosodhat), télen zsugorodhat az alapanyag. Mivel a rögzítési paraméterek különbözőek, ezért egy költségesebb, de masszívabb reklámtábla alapanyagot ajánlunk, amelynek neve Dibond szendvicslemez.

A világítótábla méretének 2,5 méteres magassága miatt a plexiből készült reklámdekoráció már nem kivitelezhető biztonságosan. A nagy méret miatt a feszített átvilágítható ponyvás tábla a megfelelő kivitel (világító totemek így készülnek). Ettől függetlenül adok árat világítás nélküli táblára is, hiszen a telken belül a világítás más módon is megoldható és a táblára irányítható. Kérése szerint a talajmunka és rögzítőszerkezet költségét is különvettem.

A fényvisszaverő tábla dekor a fényviszonyok megváltozásakor jelentősen kiemeli a dekorációt a környezetéből.

A dekor táblára kasírozással visszük fel a kiválaztott digitálisan nyomtatott van anyagában színezett fólia dekort. Számtalan tábla dekor fólia áll rendelkezésünkre. Például szálcsiszolt fólia, karbon fólia, utánvilágító fólia, fényvisszaverő fólia, fluoreszkáló fólia, texturált fólia. 

Igen, a világítás nélküli plasztikus táblát ajánljuk. Azzal a céllal érdemes cégtáblaként alkalmazni, ha hogy a cégportál megkívánja a homlokzatból való kiemeléseket.

Arculattervezés, logótervezés

A tábla felújításának legnagyobb részét az előkészítés jelenti. A tetőre több lépcsőben lehet az állványt felvinni. A tábla felújításához megerősítő rögzítőelemeket használnánk. A helyszíni szemle indokolt.

Molinó

Gyönyörű vászonmolinó alapanyagaink vannak, azonban felhasználásuk elsősorban beltéri. Ha a molinót beltéren használná, akkor kérjük mondja el, hogy hogyan rögzítené, így könnyebben tudunk vászonmolinó alapanyagot választani.

Az Ön által választott molinó anyagtípusa függ a mérettől és a rögzítési lehetőségektől. Biztosan rendelkezik látványtervvel. Kérem, hogy jöjjön el hozzánk és együtt kitaláljuk a legjobb megoldást!

Amennyiben van lehetősége, kérjük küldjön el mielőbb egy fényképet a helyszínről. A molinó felfüggesztéséhez ismernünk kell a függesztőelem paramétereit.

Amennyiben a molinó helyesen van rögzítve, a célnak tökéletesen megfelel. Ügyelni kell arra, hogy a molinó mindenütt feszes legyen. A reklámtábla sokkal egyszerűbb rögzítést tesz lehetővé.

A molinó egy tekercses anyag (legtöbbször ponyva, textil vagy poliészter), amelyet célszerű olyankor használni, hogyha a reklám időtartama viszonylag hosszú, de a felrakás helye változhat. A reklámtábla egy anyagában festett, fóliázott vagy matricával felkasírozott reklámot hordozó dekorációs felület, jellemzően tartósabb kivitelre készül.

Természetesen igen. A molinókat tetszés szerint gyűrűzzük.

A molinók ponyvaként kerülnek forgalomba. A molinó ponyvája úgy van kialakítva, hogy a nagy formátumú nyomdagépből a digitális nyomtatás során a képpontonként kijövő festék megtapad az anyagon. A molinó rövid száradást követően készen áll az utómunkára, a konfekcionálásra.

A molinó a legtöbb esetben szegve és riglizve kerül forgalomba. A kültéri molinó estében a rögzítését tartó gyűrű nem fog kiszakadni az alapanyagból. A molinó visszaszeghető, amivel valójában megduplázzuk az alapanyagot. Tehát Önnek nem kell aggódnia, a nálunk készített molinó tartós lesz és a gyűrűk nem fognak leszakadni.

Ez nem túl jó ötlet, hiszen az alapanyag a legcsekélyebb tétel a molinókészítés árából. Ha tudja, hozza be a molinót és megnézzük, hogy mit tehetünk.

Természetesen tudunk. A molinó átláthatósága alapanyagfüggő. A mesh háló vagy a poliészter ilyen alapanyag. Próbálja ki.

Nos, ezt általában a helyi önkormányzati rendelet szabályozza. Amennyiben a molinó által közzétett információ a település lakossága számára közérdekű, úgy a molinó kihelyezésére az engedély nagy valószínűség szerint beszerezhető.

Igen, lehet, a részletekkel kapcsolatban érdeklődjön személyesen.

A molinónyomtatás kültéri festékkel készül. A mai nagy formátumú nyomdagépek már alkalmasak arra, hogy ilyen probléma ne fordulhasson elő.

A szimpla molinó és a kétoldalas molinó is vastag anyagból készül. Az ilyen kétoldalas molinó grafikai megoldásaihoz próbanyomatot készítünk, így garantált a jó eredmény.

Az esetek nagy részében a molinó 1 nap alatt elkészül. Azonban a molinó grafikai korrektúrázása, a molinó szegése, és ringlizése, illetve az  esetleges sorban álló munkák miatt, kérjen tőlünk inkább teljesítési határidőt.

Kétféle méretben ringlizzük a molinó szélét. A molinó ringlik átmérője 17 és 10 mm, amelyből Ön igénye szerint választhat. A molinó rögzítéséhez tetszés szerinti távolságban kerülnek fel a gyűrűk, amelyek általában ezüst színűek.

Természetesen tudunk. A ponyva kívánt méret szerinti körbevágása után a beszegés következik, majd a ringlik tetszőlegesen kerülnek fel molinó szélére. A kör alakú molinó így könnyen kihelyezhető és remek reklámfelületet biztosít. 

Igen tudunk. Ebben az esetben a molinó nyomtatása nem lehetséges, viszont sárga színű plotterfóliából a feliratot kivágjuk és a molinó olyan lesz amilyet Ön szeretne. Molinó nyomtatása, a Dicentra Reklámstúdióban rövid határidővel!

Igen. Van lehetőség arra, hogy Önnek masszív, UV bevonattal ellátott molinója legyen, amely ellenáll a legjelentősebb környezeti behatásoknak, akár 36 hónapig tartja a színét és a tűznek is ellenáll.

A molinó gyorsan elkészül. Feltételezhető, hogy az ingatlan eladása után egy másik ingatlan értékesítéséhez használná fel a molinót, így ha figyel az ingatlanos molinó rögzítésére, akkor sokáig tartós lesz. 

Kedves Levélíró! Tájékoztatjuk, hogy a 200 g/m2 poliészter molinó alapanyag az Ön által megfogalmazott igényeknek (minimum 2 év garancia termékre és nyomatra egyaránt, kültéri használat, szélnek, csapadéknak, erős napsütésnek való ellenállás) nem felel meg. Az egyre fokozódó mértékben jelentkező környezeti hatások a ponyva alapanyag használatát teszik szükségessé.

A nagyméretű molinó esetében, mint amilyen az Öné is, javasoljuk, hogy legalább az 510 g/nm öntött ponyvát válasszon anyagvastagság tekintetében. Az ennél vékonyabb molinó alapanyagok sérülékenyebbek lesznek a környezeti behatások miatt.

A fényzáró molinó ideális Önöknek, hiszen 510 g/nm súlya jóval kisebb, mint pl. a kamionponyváé, mégis könnyen kezelhető. A mesh háló ideálisabb a háttér nélküli, a széljárásnak jobban kitett helyre, de az átengedi a fényt.

Többféle textilmolinó alapanyagot tartunk, kérjük, hogy jöjjön el hozzánk a Dicentra Reklámstúdióba és kedvére válogathat közülük. A konfekcionálás molinó alapanyagonként változik.

Véleményünk szerint 25 cm-enként rakjunk a molinók széleire gyűrűket. Ha a riskáról tud képet küldeni jó lenne. A legjobb egyébkét az lenne, ha a riskák "begurulnának hozzánk" és mi dekorálnánk föl őket (tehát akkor konfekcionálnánk, amikor már ott vannak a reklámstúdiónkban).

Plakátnyomtatás

A plakátnyomtatás során alapvető követelmény a fájlok megfelelő mérete. Általában 2-10 megabyte-ig kiterjedő fájlokkal dolgozunk. Azonban fontos a fotó vagy kép teltsége is, vagyis a jó minőségű plakátnyomtatáshoz, színvonalas forrásanyagra van szükség. 

A plakátnyomtatás azonnal elkészül A3-as, A4-es méretben, de ha Önnek nagyobb méretben van szüksége plakátnyomtatásra, akkor a plakátkészítés határidejét minden esetben külön határozzuk meg. Általában elmondható, hogy a plakátnyomtatás határideje 1-2 munkanap.

Először érdemes tisztázni a  plakátnyomtatás célját. Más plakátpapírt használunk utcára, mást kirakatra és mást az óriásplakátra. 90-250g/nm súlyú papírra és matt vagy fényes felületre szoktunk plakátot készíteni. Vannak speciális esetek, ahol a minőségi elvárásokat csak speciális tulajdonságú és felületű papírral tudjuk megoldani. Ilyen például a city light nyomtatás alkalmával használt fényáteresztő papír, de világító reklámtáblák belsejében is szoktunk úgynevezett fényáteresztő "filmet", használni.

Igen, ilyet gyakran szoktunk megbízásul kapni, sőt szakembert is biztosítunk az egyedi tapéta felrakásához. Az egyedi tapétához használt prémiumpapír lényege, hogy könnyen kezelhető, könnyen ragasztható. Forduljon hozzánk bizalommal.

A plakátnyomtatás a fő tevékenységünk egyike! Természetesen, és abban az esetben, hogyha az Ön pendrive-ján levő grafikai anyag nyomdakész és csupán kis mennyiséget szeretne megrendelni, akkor van lehetőség arra, hogy a plakátja gyorsan elkészüljön.

Természetesen, az óriásplakát készítés is a feladataink része. Az óriásplakát grafikai tervezése azonban grafikusi feladat. Kérjük, hogy keressen bennünket óriásplakát tervezésével kapcsolatban, hiszen a grafikai anyaghoz kötődő általános problémák elkerülhetőek akkor, hogyha a nyomdai előkészítést szakember végzi.

Email formájában leadhatja megrendelését és postai úton vagy futárszolgálattal eljuttatjuk Önhöz a plakátnyomtatás eredményét, a gyönyörű plakátot.

A plakátnyomatáshoz PDF file a legoptimálisabb, legyen szó szinte bármilyen plakátról. A PDF készítésének azonban vannak nyomdai kritériumai, amelyet hogyha Ön nem ismer, de a plakáttervet mégis elkészítette, úgy kérjük, hogy hívjon bennünket telefonon. Illetve egyúttal pl. JPG képformátumban küldje el a plakátterv nézőképét. A PDF konvertálás gyakran tartalmaz "font" hibákat, tehát érdemes szakemberhez fordulni a nyomdakész grafikai terv elkészítésének kedvéért.

Természetesen igen, a plakáttervezés szolgáltatásaink egyike. A plakátkészítés előtt érdemes jó alaposan megfontolni annak célját. Minél többen látnak egy plakátot, annál lényegesebb, hogy a grafikai anyagot szakember véleményezze, készítse.

Amennyiben plakátot teszünk a felületre, vagyis óriásplakátként kezeljük, szerencsés esetben (ha nem ázik el egyszer sem) akár kibírhat 1-2 évet, többet nem. Az óriásplakátok tartóssága 1-3 hónap. Van lehetőség 3-5 éves tartós dekor felület kialakítására, de ehhez dekorfóliát kell használni (matrica). Ennek feltétele, hogy a tábla alapfelülete letisztítható fémfelület legyen. A továbblépéshez szükségem van a tábla fotójára (távoli, közeli) és a tábla anyagának meghatározására (pl. alu, vaslemez, rétegelt fa, osb stb.).

Zászlókészítés

Amit mindenképpen tudnunk kell a zászlókészítéshez:
- a zászló pontos mérete
- a zászló grafikája
- az Ön minőségi elvárásai
- a konfekcionálás igénye (rúdra, egyéb tartóra szánják-e stb.)

Amennyiben el tudna jönni személyesen, abban az esetben számos minta közül választhat, így biztosan kiválaszthatja az Ön számára legmegfelelőbb zászlót, molinót. Ha ezt mégsem teheti, akkor kérdéseire telefonon is választ kaphat.
A zászlókészítés poliészterre történik, hiszen ez az a lyukacsos anyag, amely laza szövésű és ezáltal nagyon könnyű anyag (110g/nm), így könnyen tud lobogni.
Természetesen a zászló, tetszés szerint konfekcionálható és emiatt molinó is készülhet zászlóanyagból. A molinó ezesetben könnyen összehajtogatható, tárolható. Amennyiben beltéri molinót szeretne, javasoljuk a poliészter alapanyagot (textilnyomtatás vagyis a zászlókészítés alapanyaga), de a kültéri molinó jobb, hogyha ponyvából készül, hiszen az időjárás viszontagságainak jobban ellenáll.
Strandzászlót (bachflag-et) szeretnék, milyen méretben kapható?
A strandzászló méretek megtalálhatóak a zászlóárainknál. Várjuk szíves érdeklődését!
Megadjuk önnek az 1:1 méretarányú sablonrajzát, amelyre tervezzen kb. 3 cm kifutót körbe és küldje vissza hozzánk nyomdakész formátumban. Ezt követően, ellenőrizzük a fájlt és megkezdjük a zászló gyártását.
A zászló előnye, egyben hátránya az anyag sérülékenysége. A strandzászló egyenletes szélben könnyed és elegáns, a viharokkal szemben azonban nem ellenálló, hiszen poliészterből (textil) készül.
Budaörsön van 3 db zászlórúd, amire kellene gyártani zászlókat. Valami erős anyagból lenne jó, mert elég nagy a szél folyamatosan. A zászlóméretek: 100x300cm. Mit javasolnak?
A zászlónak könnyűnek kell lennie, mert a nehéz anyagból készített zászló hamarabb tönkremegy, hiszen a szélviharban a nagyobb súly még jobban csapódik, így a varrás hamarabb felfeslik. Sajnos, ezért a zászlókat mindenhol cserélgetik, pedig a vihar előtt ha leszednék, többet kibírna.

Matrica

Igen, az 5 x 5 cm-es matricasablonunk segítségével a kör alakú matrica elkészítéséhez készen állunk.
Igen! A gyerekeknek szánt matrica lehet papír vagy műanyagalapú. Amennyiben a grafika jó minőségű, a matricagyártást azonnal megkezdhetjük.
A pálinkacímke grafikája megvan? Ha igen, akkor 24 óra alatt legyártjuk.
Természetesen igen. Sokféle matrica áll rendelkezésére. Tiltótáblák és matricák, figyelemfelkeltő matricák (pl. videóval megfigyelt terület, parkolni tilos stb.), egyedi matricák, információs matricák, öntapadó etikettek stb.
Természetesen. Ilyenkor erős tapadású vinylt alkalmazunk matrica alapanyagként.
A fedőmatrica ragasztója szürke, így nem látszik át az alatta levő matrica. Így a gépcímke nem fog átlátszani.

Számos beltéri matrica és kültéri matrica gyártását vállaljuk. Az öntapadó matricák kültéri behatásoktól védettek, ha lamináljuk. Az öntapadó címkék a legkülönfélébb szempontok alapján készülnek éles vágással vagy forma riccelve, a feladattól függően. A Dicentra Reklámstúdió készít lekvárcímkét, borosüveg címkét, termékcímkét, kukamatricát, gépcímkét, tájékoztató matricát, tiltó matricát, különféle etikett címkét, polcímkét, ruhacímkét, gyerekmatricát, stb.  

Iyen esetekben erősen tapadó matricát érdemes megpróbálni. Az erősen tapadó matrica olyan felületekre lett kifejlesztve, amely nehezen tapad, 

Autódekor

Az autódekoráció 1-2 napot vesz igénybe onnantól, hogy a reklámanyagok legyártva, a kihelyezésre várnak. Fontos, hogy az autó tisztán kerüljön a reklámstúdiónkba, mert akkor az autó dekorálását a szokásos vegyszeres zsírtalanítást követően azonnal megkezdhetjük.

Amennyiben szeretne autódekorációt tervezni, úgy figyelembe kell vennie néhány szempontot. Az autódekor felhelyezése az autó karosszériaelemei szerint történik. Éppen ezért az egyes grafikai áttöréseket, designelemeket érdemes e szerint elkészíteni. Az autómatrica kontúrvágása jellemző a kilincseknél, légterelőknél, visszapillantó tükröknél. Amennyiben úgy dönt, hogy mégsem vág bele az autódekor tervezésbe, úgy szívesen állunk rendelkezésére reklámstúdiónkban.

Abszolút, hogyha a járműn perem van és nem mélyedés. A mélyedés is okozhat gondot, a menetszél miatt (leeshet a járműmágnes menet közben). Az autómágnesnek teljesen sík felületre van szüksége. Ha gondolják, hozzák el az autót, inkább megnézzük. Kérem, hogy tervezzék újra az autódekor grafikát! Javaslom, hogy (valódi fotó alapján) autónkként, minden oldali látványterv készüljön, nehogy a grafikusi félreértésből nagyobb járműmágnes, autódekor gyártódjon le.

3D autódekoráció kivitelezése, fehér alányomással. Valóban, a részletgazdag grafika miatt nem lehet az autódekorációt kontúr vágni, de nem tudunk fehér autómatricára sem nyomtatni, mert a grafika közti részeken, az autó fényezését szeretnénk látni. Azért, hogy a nyomtatott grafika színe minél élénkebb legyen, fehér alányomtatást alkalmazunk, ezzel emeljük ki a grafikát. Az ilyen kivitelezést hívjuk: 3D autódekoráció kivitelezése, fehér alányomással.

A tervezés során, nem szabad az egész kamiont matricával bevonni, mert nagyon költséges lesz és nehezen javítható. Olyan járműgrafikát kell kitalálni, amely kontúr vágott dekorációból megoldható, tehát a kamion alapszínét érdemes háttérként megtartani.

Amennyiben megkapjuk hozzá véleményt fogunk formálni. Az autó felmérése ezt követően elengedyiben a grafikai tervethetetlen.

Természetesen vállaljuk az autó dekorálást. Az autót nem dekor fóliáznánk teljesen be, a fehér alapszínt használnánk, a kontúrvágott feliratokat és a logót alkalmaznánk.

Egyedi tapéta

Hogyha egy db képről van szó és ekkorában szeretné, akkor azt javasoljuk, hogy profi fotót vagy képet, esetleg vektoros grafikát válasszon (8 megapixel megfelel a jó minőségű egyedi tapéta érdekében). Kérjük, hogy küldje el nekünk a képet véleményezésre.

Természetesen igen. A következő teendők vannak:

1. Lemérni a falat, elküldeni nekünk az adatokat.

2. Árajánlatot adunk többféle kivitelben.

3. A kép nyomdai változatát (onnan megvehető) elküldeni részünkre.

4. Elkészítjük az egyedi tapétát.

A fal enyhén ívelt és csökkenő méretű, ezért megrendelés esetén a kivitelezés előtt felmérés szükséges a pontos méret mintavételéhez, hogy ellenőrizzük a konszignációt.A következő tapéta alapanyagok közül választhat:

Egyedi nyomtatott tapéta kivitelezése. Ez egy egyszerű vékony tapétapapír, folyékony tapétaragasztóval ragasztható, kivitelezése nehéz,a falon levő egyenetlenségeket (pl. kitüremkedések), nem tünteti el.

Nyomtatott vászon egyedi tapéta kivitelezése Exluzív tapéta  felület, tapintása kellemes texturált. A falon levő egyenetlenségeket (pl. kitüremkedések), jó eséllyel tünteti el, óvatosan, vízzel szabad tisztítani dörzsölés nélkül

Erősen tapadó nyomtatott egyedi vinyl tapéta kivitelezése.Normál nyomtatott falitapéta felület, nem vastag, nem struktúrált, óvatosan, vízzel szabad tisztítani dörzsölés nélkül

Erősen tapadó nyomtatott egyedi vinyl tapéta laminálással kivitelezése. Masszív tapéta  felület, tapintása határozottan vastag anyag benyomást kelti. A falon lévő egyenetlenségeket (pl. kitüremkedések), jó eséllyel tünteti el. Vegyszerrel is tisztítható, mivel a tapéta külső felületére egy lamináló kerül

Falmatrica

A falmatrica készülhet vászontapétából. Ebben az esetben a vászontapéta ráfed a korábbi tapéta textúrájára, így az nem fog alatta látszani. Érdemes tehát a falmatrica grafikája fölött a plafonig, alatta pedig a padlóig dekorálni.

Természetesen tudunk számsablont festéshez készíteni. 1 mm vastag PVC-ből fogjuk kimarni a betűket. A vékony puha tábla anyag előnye, hogy rugalmas, könnyebb rásimítani a falra.

Van egy olyan szituáció, amikor az ügyfél csak ennyit mond: Van egy falam, találj ki oda valamit! A tervezésben a célig eljutni ilyenkor hosszan tartó folyamat, amit követ faldekor, a kivitelezés. Ha párás a környezet, erős tapadású faldekor fóliát választunk.

A dekorminták, formák rögzítése, digitalizálása az első lépés. Ezt követően az idomokat formavágjuk, a fólia negatívját felhasználva kifestjük vagy falimatricázzuk igény szerint.

Habbetű

Igen a habbetű kihelyezését általában magunk végezzük. Ezt többek között azért jó ránk bízni, mert számos segédeszköz szükséges ahhoz, hogy a plasztikus betű a végleges helyére kerülve, olyan esztétikai élményt nyújtson, mint amilyet Ön szeretne. A homlokzati falfelület egyenetlensége, a fal sikamlóssága, a kihelyezést végző személy arányérzéke egyaránt szükséges ahhoz, hogy a habbetű kihelyezése szép legyen.

Amennyiben néhány napra szeretne habbetűt, akkor igen. Azonban a tartós megoldáshoz mindenképpen masszívabb, az építészetben használatos habanyagokat alkalmazunk. A habbetű felületkezelésénél a megfelelő festékréteg alkalmazása esetén a habbetű évekig bírja majd az időjárás viszontagságait.

Többnyire attól függ, hogy a plasztikus betű szélessége (betűk vonalainak szélessége) vizuálisan "elbírja" vagy sem, a forma túlzott mélységét. Amennyiben túlságosan vastag a habbetű, oldalnézetből a felirat "összeolvadhat" és az üzletdekoráció nem lesz mutatós.

A plasztikus betű készítésénél igaz, hogy színskála alapján dolgozunk, de ez a színskála a festékgyártóé vagyis a habbetű színgaranciáját ez alapján tudjuk elvállalni.

A habbetű, a habvágás készítéséhez szükségünk van a rajz vektoros változatára, hiszen a 3D betű vagy bármilyen 3D forma kivágásához ez szükséges. 

Ideális esetben a  habbetű mérete 120 cm-nél nem nagyobb, ebben a méretben kivágható a habbetű egy darabból.

A 3D betű készítésének ideje általában 5 munkanap, hiszen a habbetű kivágása, többszöri festése, száradása időigényes feladat. Azonban a habbetű bizonyos esetekben ennél gyorsabban is elkészülhet, de erről érdeklődjön telefonon reklámstúdiónkban.

Amennyiben beltérre szeretné a habbetűt kihelyezni, úgy ajánljuk a puha (szivacsos) kétoldalú ragasztót. Kültérre pedig folyékony, gyors száradású ragasztót érdemes használnia. A plasztikus felirat igényes reklámdekoráció, ezért a felhelyezéséhez fontos a minőségi ragasztó használata, hiszen ha a habbetű lepottyan, könnyen megsérülhet.

A habbetű, de főleg a világító habbetű légies hatású, ezért  közvetlenül a falra dübelezve kerül kihelyezésre. Ennek előnye, hogy nem kell táblát felhelyezni a világító habbetű alá, így olcsóbb és sokkal esztétikusabb hatást nyújt közvetlenül a falra illesztve. A fény, LED izzók segítségével indirekt módon (a falról a plasztikus betű köré képzett glória) teszi látványossá a világító plasztikus feliratot.

Köszönjük levelét, ha hétfő reggel nekiállunk a habbetű vágásnak, akkor kedd délutánra megvan festéssel, száradással együtt. Mivel a plasztikus felirat habtáblája 120 x 60 cm-es, ezért a „körvonal" három darabból lesz kivágva és összeragasztva. Ekkora méretű habbetűket 4 cm-es habból tetszetős kivágni. 

A weboldalunkon látott plasztikus logók extrudált polisztirolból kerülnek kivágásra. A beküldött grafika alapján a főbb íveket tudjuk kivágni, a köríven szereplő szöveg festéssel készül. 5 munkanap alatt megoldjuk a feladatot.

Kérjük, hogy keressen fel bennünket személyesen és lerajzoljuk a habbetű, plasztikus forma gyártási elképzelésünket! Azt viszont nem tudjuk megígérni, hogy a plasztikus torta ehető lesz.

A habbetű távtartók helyét a logón berajzoljuk és a villanyszerelőjük részére bocsájtjuk. Ez alapján a villanyszerelő elő tudja készíteni a 3D logó helyét. A hablogó minden eleméhez vezetéket kell kialakítani, ezt elrejtve tesszük föl a világító habbetűt.

A habbetűk javasolt vastagsága a magasságuk tizede. A helyszíni kivitelezéssel járó munkák esetében kérjük, hogy küldjön részünkre többféle perspektívából készített fotókat. Ezt követően a hablogó készítésére pontos árajánlatot adunk.

A felirat fölötti embléma is a habbetű része? Tud helyszíni fotót küldeni?Mi a pontos cím?Tudunk segíteni a habbetű kivitelezésben vagy van saját erőforrásuk erre? Milyen színben szeretené a feliratot? Válaszait követően árajánlatot adok a habbetű készítésre.

3D felirat

Igen, hiszen a 3D betűket masszív szivacsos anyagból készítjük (polisztirol). Amennyiben nagyon tartós feliratot szeretne, válassza a fémpalásttal kialakított térbeli feliratot, amelyet világító kivitelben készítünk el.

Amennyiben a térbetű csak plexiből van, a kivitelezés ideje kb. egy hét. Természetesen befolyásolja a határidőt az is, hogyha világító feliratot szeretne. A legkomplexebb megoldás a világító plexibetű fémpalásttal. Ebben az esetben 2 hét az általános kivitelezési határidő.

A 3d felirat típusai közül a legnépszerűbbek a világító dobozbetű, a világító habbetű, a 3d betű háttér világítással. Ha szükséges, készítünk Önnek látványtervet!

A pvc betűből 18mm vastagságot tudunk előállítani. A pvc betű rétegeléssel történő vastagítását nem javaslom. A betűk mérete és a kívánt technológia alapján a világító habbetűt javaslom. A világító habbetű háttérvilágítással rendszerint 5cm-es habból készül, de akár 20cm vastag habbetűt is elkészítünk.

Táblakészítés

Kétféle megoldást javaslunk: Az egyik egy “J” profil, amelynek előnye, hogy jól lehet a táblát a falra rögzíteni. Alu, tehát lehet színterezni tetszőleges RAL szerint. Hátránya: csak 3 mm núttal elérhető. A másik táblakeretezési lehetőség az un. “U” profil, amelynek előnye, hogy több méretben is elérhető (pl. 2 cm núttal is). Alu, lehet színterezni tetszőleges RAL szerint. Hátránya, hogy nehezen lehet a falra rögzíteni (a fúró nem fér el a hátsó ívtől).

Igen, készítettünk már szülinapra ilyen táblát. Olcsó tábla a műanyag kivitelű szülinapi tábla. Amennyiben tartósabbat szeretne, arra is tudunk megoldást találni.

A táblakészítés során figyelembe kell venni a szállítás és kihelyezés lehetőségeit. Általában 300 x 200 cm-nél nagyobb táblát ritkán készítünk, hiszen a nagy méret miatt, már nehezebb felszerelni és a szállítás közben is könnyebben deformálódik. A szendvicslemezből készített tábla azonban már a nagyobb pl. 400 x 200 cm méretben is masszív és könnyű vele dolgozni.

Nagyon örülünk minden ilyen kezdeményezésnek. Az egyedi tábla ajándék elkészítése mindig nagy figyelmet igényel. Jöjjön el reklámstúdiónkba és egyeztessük táblakészítéssel kapcsolatos elképzelését közösen.

Rendszerint, a fotónyomtatás habkartonra kasírozva készül el, de falapra, pozdorjára vagy bármilyen vastagabb anyagra is fel tudjuk kasírozni az Ön által rendelkezésünkre bocsájtott képet. Így készül a táblakép.

Számos dohányozni tilos tábla vagy bármilyen ehhez hasonló tiltótábla készült már a Dicentra Reklámstúdió műhelyében. Természetesen várjuk egyedi tábla ötleteit is és kérésének megfelelően elkészítjük.

A RAL 3003 horganyzott vaslemeztábla beszerzése körülményes és ez esetben mennyiségi limit is van. Ha RAL 3003 színhez közeli, hasonló fóliát találunk és bevonjuk vele a táblát, akkor a fekete dekor részek külön applikálandók, szintén viszonylag költséges és kevésbé tartós lenne. Ha RAL 3003 színre pórszórással festjük a táblát, akkor nem tudjuk a dekort fóliázni - nem jól tapadó felületet kapunk a festéssel. Színterezhetnénk, de költséges. Javaslom, hogy a RAL 3003 háttérszínt bemérjük és nyomtatni fogjuk hasonló színérzetet keltve, de nem lesz RAL 3003. Ha fontos a tábla színe, személyesen be tud jönni és nyomtatott színmintából választani.

Beltérre műanyag táblát, kültérre alumínium táblát gyártunk. Természetesen mindkettőt elkészítjük.

A krétafilccel írható és mágnesezhető információs tábla horganyzott vaslemezből készül, tartós dekorfóliából készül a grafika, amely krétafilccel írható laminálóval van ellátva. Vigyázat, a mágnestáblán a krétafilc néhány hónap után nyomot hagy, nehéz eltávolítani az írást, sűrűn kell törölgetni pl. vizes szivaccsal!

Cégtábla

A cégtábla kész grafikai terv esetén 1-2 nap alatt elkészül. Amennyiben a kihelyezést is tőlünk szeretné kérni, kérjük, hogy egyeztessen időpontot.

Lehetséges, de fontos lenne megvizsgálnunk cégtábláját, mielőtt a felújítás mellett döntünk. Biztosan akkor éri meg felújítani fém cégtábláját, hogyha a felületéről könnyen eltávolítható, vagy nyom nélkül felülragasztható az új cégtábla információ.

Világító reklámtábla

A LED-es világító reklámtábla valamivel drágább, mint a fénycsöves kivitel, viszont a fenntartása lényegesen olcsóbb. A fényhatás attól függ, hogy az adott fényforrás típusból milyen mennyiségű egység kerül beépítésre. Megéri a LED-es reklámtáblába beruházni, mert megtérül!  

Mielőtt elvállaljuk a világító reklámtábla felújítását, előtte szükséges megtekintenünk. Milyen magasan van a világító reklámtábla?

A világító cégtáblák tetszőleges konzollal (egyszerű tartókonzol, láncos, patinás) kerülhetnek rögzítésre. Fontos, hogy a tábla elkészítése előtt a kihelyezés összes paraméretét egyeztessük.

Az Önöknél levő táblát mindenképpen meg kell néznünk és ha megfelel, el kell szállítanunk a szerelés miatt. Ha a világító tábla felhelyezését megrendeli, kérem, hogy szíveskedjen fotót küldeni a felszerelés pontos helyéről.

Ha világító táblát szeretne, a nagy méret miatt a feszített ponyvás világító tábla jöhet szóba (plexi max. mérete 405cm)
A környezet és a grafika nem feltétlenül indokolja a belső szerkezetű világító táblát, esetleg külső reflektor is szóba jöhet?

Plexidekor

Természetesen. Az uv álló fólia víztiszta legyen vagy színes. Mi a célja?

Roll-Upok

Ha a roll-up szerkezet sérülésmentes, akkor csak a bannert kell kicserélni. Várjuk szeretettel roll-up cserére a Dicentra Reklámstúdióban.

Természetesen, de amennyiben nem biztos a roll-up banner méretben kérjük, hogy a gyártás előtt hozza be a szerkezetet.

Kiállítás dekor

A kiállításdekoráció általában alapos tervezéssel indul. A kezdet előtt azonban tapasztaljuk, hogy a kiállítási feltételek megváltoznak, így gyors és hatékony segítségre van szükség. Egy alaposabb megbeszélést követően a problémák nagy része (kiállításdekoráció rögzítése, más kiállítók általi gondok stb.) előrevételezhető, elhárítható. Keressen bennünket elérhetőségünk bármelyikén, időpont egyeztetés miatt!

Dekor ötletek

Az Ön által küldött grafikai tervek és az ehhez tartozó műszaki megvalósítás végeredménye pontosítandó. A fóliabetét és a gravírozás egyszerre nehezen működik jól, hiszen az élbe helyezett LED fogja a gravírozott felületet megvilágítani. Ha gravírozott felületet fóliázással keverjük a dekor összhatás nem lesz homogén. Ott ahol a dekor fólia van, ott ne világítson a logó, ez az elképzelés? A vektoros fájlokat át tudná küldeni? (A PNG csupán nézőkép, nem grafikai fájl.) Fontos lenne, hogy készüljön látványterv (pl. sötétben hogyan fog kinézni).

A mágneses tábla nem feltétlenül indokolt (nem költséghatékony). De pl. van olyan sztatikus fólia amely tapad és többször felhelyezhető, de lehet pl. tetszőleges formára kontúrvágott táblácska is, amely vékony, szivacsos kétoldalú ragasztóval van felhelyezve és szintén cserélhető. A mágneses dekor megoldás akkor indokolt, ha pl. naponta változtatja helyét az információ, de azt nem kell újragyártani. A mágneses dekortábla megoldás (mágneses táblácskák felhelyezése, mint hűtőmágnes) alaptáblája dekor vastábla (max. 125 cm széles az alapanyag pl. 1 mm vastábla) vagy vastartalmú fólia lehet (100 cm széles, így muszáj két csík fóliából megoldani).

A következő kérdésekre szeretném, ha válaszolna:

Megfelel úgy, hogy a világítás a felső és az alsó távtartók között helyezkedik el? Ez esetben jobb lenne ha a távtartó nem látszana, hanem egyben lenne a világítással.

Egy kék színű opál plexilap lenne a kontúrmart feliratok mögé rejtve. Mögötte pedig LED szalag sínbe ültetve.Tetszene így?

A LED-et működtető trafónak szükség van helyre (kb. 10 x 20 cm), jó lenne a fal túloldalán. Lehetséges?

A mágneses tábla nem feltétlenül indokolt (nem költséghatékony). De pl. van olyan sztatikus fólia amely tapad és többször felhelyezhető, de lehet pl. tetszőleges formára kontúrvágott táblácska is, amely vékony, szivacsos kétoldalú ragasztóval van felhelyezve és szintén cserélhető. A mágneses megoldás akkor indokolt, ha naponta vagy sűrűn változtatja helyét az információ, de nem kell újragyártani. A mágneses megoldás (mágneses táblácskák felhelyezése, mint hűtőmágnes) alaptáblája vastábla (max. 125 cm széles az alapanyag pl. 1 mm vastábla) vagy vastartalmú fólia lehet (100 cm széles, így muszáj két csík fóliából megoldani).azt 

A világítás a felső és az alsó dekor távtartók között helyezkedik el? Ez esetben jobb lenne ha a távtartó nem látszana, hanem egyben lenne a világítással. Egy kék színű opál plexilap lenne a kontúrmart feliratok mögé rejtve. Mögötte pedig LED szalag sínbe ültetve.Tetszene így? A LED-et működtető trafónak szükség van helyre (kb. 10 x 20 cm), jó lenne a fal túloldalán. Lehetséges?

Utánajártunk, meg tudjuk oldani  padlizsán színű "lilás" színű dekorfóliát a világító asztalra. A dekorfólia fedőfólia lesz, tehát nem fog a fény átvilágítani.

Üzletdekoráció

Tisztelt Érdeklődő! A műszaki leírásban pontatlanságok vannak. Acéllemez, plexi és szendvicslemez (háromféle anyag, de mi a célja?) A plexi és a duál szendvicslemez hogyan kapcsolódik egymáshoz? Formalakkozva szeretnék a feliratot? Az üzletdekorációt lehet kontúrvágott fóliából is kivitelezni. Ez költséghatékonyabb megoldás és szebb. Van esetleg a felületről fotója, ahova a táblát elhelyezni szeretné? Tartok attól, hogy a kétoldalú ragasztó csak akkor elegendő, hogyha a fogadó üzletdekorációs felület porózusmentes.

Igen. Vállalunk egyszerű autómatrica felhelyezést, természetesen a dekorációsmatrica is nálunk készül. Mennyi időre szeretné az autódekoráció kihelyezését kérni, hiszen ettől függően választunk alapanyagot. Létezik autódekoráció az autó teljes körbecsomagolásával is. Ebben az esetben pontos látványtervet készítünk az autómatrica felhelyezése előtt.

Az üzletdekorációt természetesen külső helyszínen is elvégezzük. A pavilon méretei, valamint a pontos elképzelés ismeretében, igény esetén grafikai látványtervet készítünk. A pavilon dekorációja készülhet visszaszedhető, vagy nem visszaszedhető dekor fóliából. Természetesen az Ön elképzelésének megismerése után, közösen kiválasztjuk a legmegfelelőbb dekorációs alapanyagokat és nekilátunk a munkának. 

Köszönjük levelét. Külső-belső cégdekoráció elkészítése egyaránt szükséges? Ön a döntéshozó és ott tud lenne a helyszíni cégdekoráció felméréseken? Rendelkeznek a cégdekorációhoz készített kész grafikával? Amennyiben ezek elő vannak készítve, természetesen a cégdekoráció kivitelezésének felmérése ingyenes.

Miért érdemes laminálni?

- Mert a dekor laminálás megvédi a nyomatot az erősebb mechanikai behatásoktól  (pl. karcolódás, kaparás)

- Mert a laminálás meg tudja változtatni a nyomat felületét  (matt vagy fényes felület hozható létre)

- Mert matt lamináló fólia esetén nem csillan be a nyomat  (kiállítási standoknál, sajtó fotózásnál fontos)

- Mert könnyebb tisztítani (pl. antigrafiti fóliával bevont felület esetén eltávolítható a firka)

Köszönjük levelét. A trapéz lemez külső síkjára közvetlenül cégtáblát elhelyezni nem esztétikus. Ezért 3 cm-es zártszelvény szerkezetet tennénk a dekor mögé. A cégtábla dekor kontúrvágott Alu lemezből lenne, a fehér rész fényvisszaverő fóliából, a többi szín tetszőleges, de szintén kivételes hatású dekor fóliából megoldva.

Azt javasoljuk, hogy kétoldalas ragasztóval helyezzünk el egy táblát, hordozó felületként. Erre lehet kasírozni a dekorációt. A tábla nyom nélkül eltávolítható lesz később is.

Ötlete a látványterv alapján fomavágott fehér dekorfóliából kivitelezhető szépen, amely ragasztós.
A sztatikus dekorfólia fehér nyomtatása drága és nem biztos, hogy az adott üvegre feltapad. A sztatikus fólia tárolása körülményes, folymatosan veszít a tapadóerejéből, akkor ajánlom, ha kirakaton belül kell közvetlenül áthelyezni.

kérem, hogy egy pl. fehér papírlapot tegyenek a kirakatra kívülre és belülre is. Ha a kiraktra belülről felrakott papírlap nagyon halvány a kintihez képest, akkor több rétegű és színezett az üveg. Ez esetben megfontolandó, hogy belülre rakjuk-e a dekorfóliát.

Az előző fólia leszedése sajnos munkaigényes feladat, mivel az épület csarnoklemezének védőfóliája is megsérült, tehát, rojtokban fog lejönni a fólia (dekor + épületfólia). Kíméletes módon kell leszedni a korábbi dekort, kaparót nem szabad használni. Az előző dekor fólia nagyon nehezen fog lejönni, mivel a ragasztóját nagy sok rongy tudja csak felitatni. 

A sztatikus fólia felhelyezését érdemes tesztelni, habár általában ha nehezen is tapad fel, később fent marad, a sztatikus dekorfóliát akár 4-8 szor is át tudja helyezni, ha tiszta az üvegfelület.  

Hol kell matricázni a pultot külsejét  teljes felületen? Vagyis matricázni kellene a pult front-ot, a pult két oldalát, a felső könyöklő-pult részt is, az élekkel? Tehát a teljes látható külső rész dekorálandó? Ha csak a front-ot és a két oldalát kellene fehér dekorfóliázni, akkor lehetne egy dekorlemezzel is helyettesíteni a fóliázást, így elkerülve a bordák időigényes dekorálását. A sok mélyedés miatt a pult átfóliázása nagyon aprólékos, de megoldható, minden pult díszítő mélyedésnél illesztéssel lehet csíkokban.

A kontúrvágott feliratot, logót applikáló fóliával ellátva gyártjuk, amely a feliratot egyben tartja a kihelyezéshez. Cél, hogy a felirat mögötti felületet, hátteret megtartásuk (pl. üveg vagy egyéb dekor felület)

A nyomtatott dekorfólia felhasználása szerint a felirat, logó, kép pl. téglalap alakú dekorfólián van, amely a hátteret teljesen kitakarja. Első sorban kép jellegű grafikáknál használjuk vagy olyan felületek esetén, ahol a háttér nem elég dekoratív, vagy a színe nem megfelelő, tehát szeretnénk eltakarni. Ebben az esetben a cél a nyomtatott dekorfólia mögötti felület teljes eltakarása (pl. üveg vagy egyéb dekor felület)

Címke

Sokféle címke alapanyagra nyomtatunk, de általánosságban az etikett címke matt vagy fényes felületű.

A címke formája tetszőleges.

Tetszőleges méretben készítünk öntapadó matricákat tekintve, hogy többféle gyártástechnológiával rendelkezünk.

Az öntapadó címkék kérhetőek gyűjtőíven hagyva, amelynek előnye, hogy költséghatékony, mert nem kell méretre vágni, könnyű sorozatragasztásnál kezelni, vagy darabolva is kérhető.

Az öntapadós címke készülhet műanyag vinylből vagy poliészterből is. A címkéket poliészterből (A4 íven) eleve gyárilag ritzelve, méretezve lehet beszerezni. Az Ön igényéhez a legközelebbi méret  10,5 x 4,8  cm-es etikett címke. Ez a legköltséghatékonyabb címke megoldás. Megfelel ez Önnek?

Ha kültéri matrica kell, akkor a kiválasztott alapanyag vinyl legyen, mert a papírcímke elázna.

Kedves Partnerünk!

Amit talált, az előre gyártott öntapadó etikett, tehát nem vízálló címke, mert papírból van és lézerrel lehet rá digitálisan nyomtatni ami összességében nem kültéri, el tud ázni sajnos. Nekünk van A3-as méretű digitálisan nyomtatható poliészter címkénk, ami jó lehet, de rövidebb távon, mert a célnak a tartós ipari célra tervezett műanyag vinyl matrica a jó választás.

Accordion Content

Az egyedi készítésű borokhoz, sörökhöz egyedi matrica, üvegcímke dukál. A Bormatrica, pálinkamatrica vagy üvegmatrica speciális, jó tapadású. Keressen bennünket a részletekért! Egyedi üvegmatrica a Dicentra reklámstúdióban.

címkéket, matricákat igény szerint lamináló réteggel látjuk el, ezáltal tesszük őket tartóssá, vízállóvá. A címkék tetszőleges formával készülhetnek, amihez külön kontúrfájlt kell létrehozni. A Dicentra Reklámstúdióban címkéjét gyorsan elkészítjük.

Szórólap

Amennyiben nyomdakész anyaggal rendelkezik, a szórólap gyártását azonnal megkezdjük.

A digitális nyomdai papírok tökéletesen megfelelőek erre a célra. A 200 g/nm-es papíron ez az igény maradéktalanul teljesül (nyilvánvaló, hogyha a szórólapot az ablakhoz tartjuk és átvilágítjuk, akkor látszani fog a másik oldal is).

Számos meghívót készítettünk, így természetesen meghívómintával tudunk szolgálni.

Ahhoz, hogy az Ön ízlésének legmegfelelőbb megoldást válassza, kérem, hogy jöjjön el hozzánk és tekintse meg kreatív papírjainkat. Természetesen az Ön által felsorolt oklevél nyomtatással kapcsolatos feltétételeket tudjuk teljesíteni.

Kérjük, hogy a szórólap grafikai anyagleadás előtt szíveskedjen ellenőrizni a kép-, a szöveg- és az adattartalmakat! (Megfelelő szöveg-képkapcsolat, helyesírás, elgépelés, hiányzó adat, stb.)

Kedves Partnerünk! Jöjjön el hozzánk megnézni a nyomdai kreatív papírokat!  Az alábbi raktáron is lévő papírunk közül választhat, a neten rá tud keresni(Rives, Corious metal, Stardream, Dali, Flora, Prisma, Munken Pure). Hogyha katalógusból szeretne papírt választani, annak kiválasztása után tudok árat adni, ami a fenti árnál költségesebb lesz, függően a papír típusától és beszerzési lehetőségeitől.

Névjegykártya

Az Ön által behozott minta névjegykártya ofszet technológiával készült, direkt színnel lett nyomva. A névjegykártyát lehet digitálisan is nyomtatni (CMYK), de a szín különbözni fog a mintától. A behozott névjegykártya minta alapján nem tudjuk a pontos színt definiálni (pl. kopás, eltérő papír), de a Pantone színskála alapján az eredeti névjegykártya színe meghatározható.

A normál névjegykártyákat egyszerű digitális nyomdai papírra készítjük. Az elegánsabb névjegykártyához anyagában strukturált, többféle papír típusból választhat (kreatív papír 250-285 gr/m2 választható (Rives, Corious metal, Stardream, Dali, Flora, Prisma, Munken Pure - kartonszerű hatásai miatt nagyon kedvelt névjegykártya papírok, hiszen a tapintásuk nagyon kellemes).

Igen, de a kétoldalas névjegykártyánál, lehetőség szerint 4-4 mm kifutót szeretnénk kérni Öntől.

A kreatív névjegykártyát azért neveztük el így, mert a papír bordás jellege miatt a névjegykártya tapintása rendkívül barátságos érzetet biztosít. A bordás papírok nyomtatása nehéz feladat, a képben gazdag grafikájú névjegykártya sima felületű papírra készül.

Természetesen igen. Ha nagyon fontos Önnek a névjegykártya gyorsan elkészül. Hol van most? Amíg ideér elkészítjük névjegykártyáját.

Kérjük, hogy küldje el a logóját olyan formában ahogy megvan és megnézzük, hogy a logót hogyan lehet egyszerűen nyomdakésszé tenni a névjegykártya készítéshez.

Meghívó

Amennyiben Ön grafikus vagy grafikai segítséget tud igénybe venni, úgy csak az esküvői meghívó nyomdakész grafikai fájlját küldje meg részünkre a weboldalunkon is megtalálható általános grafikai követelmények leírásának megfelelően. Amennyiben nem tud nyomdakész grafikai segítséget igénybe venni, akkor csak küldje el nekünk a meglévő meghívó grafikáját és tájékoztatjuk a meghívó nyomtatás további teendőiről.

Természetesen van. A francia meghívó borítékhoz illő méret 21 x 10 cm? Kérem ellenőrizzék. A gyártás ára nem változik. Kérem, hogy a plusz költségek elkerülése érdekében az alábbi linken található útmutató alapján készítse el grafikusuk a meghívó nyomdakész grafikáját! 

Egyedi naptár

Cégünk digitális nyomtatással az egyedi  falinaptár, egyedi asztali naptár készítését egyaránt vállalja. A képeket feltöltheti weboldalunkon találhat elérhetőségek egyikére és elkészítjük egyedi naptárát.

A falinaptár nagy méretű, ezért a naptárakat 10-esével zsugorfóliába csomagoljuk.

Vászonkép

Igen. Ezt a műveletet fotóretusálásnak hívjuk. A fotóretusálás gyakori feladat számunkra akkor, amikor vászonkép elkészítését elvállaljuk.. Amennyiben Önnek tetszik egy kép, de a fotó egyes részeivel kapcsolatban fenntartásai vannak, úgy a fotót érdemes retusálni. Mielőtt a vászonposzter nyomtatása elkezdődik, a grafikát lehet világosítani, sötétíteni, kontrasztossá tenni, vagy egyszerűen szépiává alakítani. Minden megvalósítható egy helyen amit Ön szeretne, hiszen a fotót retusáljuk, majd kinyomtatjuk. Fotónyomtatás és vászonkép készítés Dicentra!

Sajnos a fotónyomtatás korlátai egyformán vonatkoznak minden képre. A fotó felbontása az a minőségi alapkövetelmény, amely sohasem lehet kevesebb mint amilyen célra szánjuk azt. A fényképezőgépen be lehet állítani, hogy Ön milyen felbontással szeretne fotózni. Mivel már olcsón hozzá lehet jutni a különféle memóriakártyákhoz, ezért azt javasoljuk, hogy Ön minden esetben használjon maximális felbontást, hogy megteremtse a feltételeit  az ideális fotónyomtatásnak . Ettől függetlenül, mi bizonyos esetekben meg tudjuk oldani a fotó felbontásának feljavítását. Kérjük, hogyha ilyen problémája akadt, akkor keressen fel bennünket!

A fotókasírozás nagyon kényes és a türelmet próbára tevő dolog. Amennyiben még nem csinált ilyet és ideje sincs kísérletezni, kérjük, hogy fotókasírozással ne próbálkozzon,  inkább keresse fel bennünket, hiszen a hozzá való ragasztót kezelése szakértelmet igényel.

Erre van egy speciális megoldás. Weboldalunk alján található egy FTP elérési lehetőség. Itt néhány lépésben feltöltheti a digitális nyomtatásra szánt képeit tetszőleges mennyiségben.

Természetesen tudunk. Kedvenc feladataink egyike fotóból festmény vagy  fotó nyomtatás vászonra, a festmény reprodukció. A  vászonkép készítés alkalmával a kiválasztott  festmény meghökkentően hasonlít az eredeti változatra. Próbálja ki!

A vászonkép gyártása több ágra szakosodott. A lényeg, hogy a vászonkép színei élénkek legyenek. Ezt a 12 színt használó nyomdagépünk garantálja. Többféle művészi vászon alapanyag létezik, mi a feladatnak legmegfelelőbbet választjuk ki az Ön számára. A vászonkép hatása egyedülálló, próbálja ki Ön is.

A fotónyomtatás művészi vászonra akkor az igazi, hogyha be van keretezve. Az olajfestmények is gyakran vakrámán tündökölnek. A vakráma képnek keretet ad, esztétikus, a kompozíciót térbe helyezi és könnyen kezelhetővé is teszi egyúttal. A vakráma, csakúgy mint a vászonposzter nálunk készül, a festmény reprodukció nálunk nyomtatódik a művészi vászonra amely aztán itt kerül föl a vakrámára. A végeredmény azonban az Ön falát díszítheti.

Sajnos a képet, amelyet ki szeretne nyomtatni, Önnek kell felkutatnia. Hogyha a  vászonkép készítésének mégis akadálya, hogy nem tudja a kívánt festményt fájlként megszerezni, jöjjön el hozzánk és segítünk helyettesíteni a képet.

Hűtőmágnes

Köszönjük megkeresését. Természetesen tudunk szív vagy bármilyen formára vágott hűtőmágnest készíteni. Kérjük, hogy küldje el grafikai elképzelését a pontosítás miatt.

Cégünk vastag hűtőmágneseket gyárt a fent említett problémák elkerülése miatt. Kérjük, hogy jöjjön el hozzánk és tekintse meg hűtőmágneseinket, mágneses dekorációinkat.

Milyen méretben milyen formájú mágneslogót szeretné? Ha a méret nem szabványos, pl. kör vagy sarokkerekített téglalap, akkor stancszerszám szükséges hozzá.

Grafikai tervezés

A drágább kivitelezést igénylő reklámok, mint például a világító reklámtábla. a ledes térbeli belű, a kiállításra szánt exkluzív pavilon  vagy a sorozatgyártás előtt álló csomagolásterv mindegyike igényli a szakszerű  3d tervezést. A grafikai terv többféle nézőképből való megjelenítése vagy az árnyék és fényhatások feltüntetése egyaránt megindítja a képzelőerőt és segíti a jó döntést.
A flashban  vagy más 3d programban készített térbeli terv csak akkor indokolt - ez időigénye miatt  költséges-, hogyha a megrendelést követő gyártási folyamat igényli a megrendelő pontos vizuális elképzeléseinek ismeretét és jóváhagyásra alkalmas változatot tud biztosítani. Ilyen például egy bonyolult falfelülettel rendelkező üzlet kinézeti 3d terve.

Fontosnak tartjuk a letisztult, kontrasztos megjelenést, külön figyelmet fordítunk a környezettel (pl. szomszéd üzletek, közlekedési csomópontokból való láthatóság) való összhangra.A különböző reklámdekorációs alapanyagok alkalmazásánál kiemelt figyelmet fordítunk az égtáj szerinti tájolásra (pl. déli oldalra nem ajánlunk fekete színű fóliát, mert tönkre teszi az UV a dekort), a rögzítési lehetőségekre, a időjárás viszontagságaira. A cégdekorációhoz tartozó pontos árajánlat megadásához elfogadott látványtervre van szükség. Az általunk felmért vagy beküldött fotóanyagot felhasználva fogjuk az új dekorációs arculatot bemutatni. Ezt követően határozzuk meg a felületekkel kapcsolatos műszaki igényeket és adunk árajánlatot a reklámkivitelezésre. A dekorációs arculat látvány tervezése során a megadott koncepció alapján a cégfelirat vagy logó a megrendelő elképzeléseinek megfelelően kerül beillesztésre a kívánt dekorációs felületre.Továbbá megrendelő közreműködésével kép vagy rajzelemek forrásanyagait használva kerül megalkotásra a komplett reklámdekoráció. feladatok: koncepció bemutatása (skiccek), látványterv készítése, grafikai tervezés, nyomdai előkészítés

Arculattervezés

Az arculattervezés előtt javasoljuk, hogy személyesen látogasson meg bennünket, hiszen számos körülmény befolyásolja a tennivalókat, így a kiszabandó árat is.