3D felirat

dobozbetű, habbetű, térbetű, plasztikus logó, plexibetű

A 3D felirat a cégportálok dekorációjának leglátványosabb változata. A kültéri plasztikus felirat rögzítése gondos előkészítést, műszaki tervezést igényel. A 3D felirat készülhet plexiből, alumíniummal ötvözve, amelybe fénytesteket (LED modulok) szerelünk, így létrehozva a dobozbetűt. Sokféle anyagból marható, vágható ki plasztikus felirat, azonban a tartósságot a fém palásttal ellátott térbeli betűk, az úgynevezett világító dobozbetűk garantálják a legjobban. Számos cégfeirat habból készül  amelynek előnye, hogy látványosan formázható. A habbetű porszórással több rétegben van lefestve garantálva az uv elleni védelmet.

3d felirat ledes izzóval
3d felirat háttérvilágítással
dobozbetű háttértáblán

Tekintse meg 3D felirat referenciáinkat!

Igényes 3D felirat megoldások. Érdeklődjön a részletekért!

3d betűk tetőn

A kültéri plasztikus feliratok rögzítés alapos munkafelmérést igényel. A plasztikus betű helye, a rögzítési felület kitalálása után javasolhatunk csak végleges megoldást.

világító dobozbetű függesztve

A világító dobozbetű biztonságos telepítéséhez nélkülözhetetlen volt egy hátsó kitámasztó láb, amit szürke színre festettük, így nem zavarta meg az összképet.

3d habbetű fényes előlappal

A habbetű, fényes lemez előlappal is készülhet. Egy beltérre tervezett felirat nagyméretű betű esetén (pl. 100 cm) indokolja, hogy a betűk testét adó habbetűre egy újabb rétegként fényes, kontúrmart előlap kerüljön. Ezt az elvárást a hely exkluzivitása kisebb méretű betűk esetén is alátámasztja.

3d világító betűk

A legtartósabb 3D betű fémpalásttal, kézimunkával készül. A tetszőleges színű előlap opál plexiből van kivágva. A térbeli feliratok látványos, egyedi megjelenést adnak az egész épületnek.

szálloda térbeli felirat

A fémhatású dekor előlappal ellátott habbetű a súrló fényben is egyenletes felületet mutat. A különböző színmintákkal kapcsolatban érdeklődjön reklámstúdiónkban.

pengebetű, alu lemezbetű

Az alu lemezfelirat távtartóval van felhelyezve, amely emiatt árnyékot vet a falra. A betűk tetszőlegesen festhetőek, fóliázhatóak igény szerint. Az alu lemezbetű szálcsiszolt anyagból patinás.

Pontos, igényes kivitelezés. Kérjen referenciát!

Világító 3D felirat, térbeli fémbetű, plexibetű készítése, nemesített felületű habbetű

3D feliratok árai

A térbeli felirat pontos árajánlatának megadásához előzetes egyeztetés szükséges. Kérjük, hogy küldje el elképzelését!

Gyakran Ismételt Kérdések

Igen, hiszen a 3D betűket masszív szivacsos anyagból készítjük (polisztirol). Amennyiben nagyon tartós feliratot szeretne, válassza a fémpalásttal kialakított térbeli feliratot, amelyet világító kivitelben készítünk el.

Amennyiben a térbetű csak plexiből van, a kivitelezés ideje kb. egy hét. Természetesen befolyásolja a határidőt az is, hogyha világító feliratot szeretne. A legkomplexebb megoldás a világító plexibetű fémpalásttal. Ebben az esetben 2 hét az általános kivitelezési határidő.

A 3d felirat típusai közül a legnépszerűbbek a világító dobozbetű, a világító habbetű, a 3d betű háttér világítással. Ha szükséges, készítünk Önnek látványtervet!

A pvc betűből 18mm vastagságot tudunk előállítani. A pvc betű rétegeléssel történő vastagítását nem javaslom. A betűk mérete és a kívánt technológia alapján a világító habbetűt javaslom. A világító habbetű háttérvilágítással rendszerint 5cm-es habból készül, de akár 20cm vastag habbetűt is elkészítünk.

A habbetűnél az 5cm-nél kisebb karakterek erőltetett megjelenést adnak, nem mutatnak jól. Egy hasonló dilemma miatt döntöttünk úgy, hogy 10mm pvc alaptestre frontként helyezünk prémium dekor előlapot ami anyagában bronz színű. A vastagságot adó pvc forma vágott lemez pedig porszórással lett bronz színre festve. A 3d dekor akár kiemelhető távtartókkal (ezért jó, hogy kétrétegű) egy zuzmófalból is, de a 3d zuzmo logó dekort meg kell tervezni nem csak előnézetből hanem oldalnézetből is.

A felirat frontja a képen látható v.kék? A felirat milyen RAL színnel rendelkezik? A háttérvilágítás melegfehér színű? A betűnkénti kialakítást elő tudják készteni még a fal burkolatának kivitelezése előtt? A betűnkénti vezetékelés kialakításának lehetősége fontos szempont, különben a falon látható kábelcsatornával lehetne csak megoldani a a vezetékek összeköttetését.A fal mögött van hely az elektromos összeköttetésre, trafó elhelyezésére kötődobozban? Ez kb. 30 x 20 x 10 cm-es dobozba fér bele, ami vagy a fal túloldalán vagy a falba rejtve elhelyezve tehető.

A logó jellege miatt plexi dekorból tudom elképelni, hogy a legszebben mutat. Csatolom a mintát. A dekort távtartókkal rögzítenénk. Megrendelés esetén látványtervet készítünk a 3d plexi dekorról.

Köszönjük megkeresését. A logó méretének vizszintes-függőleges aránya 15:10, azaz ha a 600 cm-es rendelkezésre álló magasságot kihasználjuk, akkor a 3d felirat kb. 450cm széles lesz, azaz marad kb 75-75cm két oldalon az 600cm-hez képest. 3d betű, logó vastagság koncepciója:A "K" betű 75cm magas, ez determinálja a teljes 3d felirat vastagságát, ami javaslatom szerint 10cm-es legyen, ami megfelelően vastag, szép plasztikát fog jelenteni.A másik fontos szempont a 3d logóban levő kis idom, aminek vonalvastagsága mindössze 3cm, vagyis a két idomnál a 2cm vastagságot használnánk, hogy a két kis idom ne legyen mélyebb mint szélesebb.

Árajánlatot szeretnék kérni 100 x 50 cm-es lézervágott logóra, szálcsiszolt arany színben. A tábla egy greslapra kerül majd rögzítésre, amennyiben megoldható csak 2 oldalú ragasztóval, 5 cm-re eltartva. A 3d felirat termékre legkésőbb két hét múlva lenne szükségem van. Válaszát előre köszönöm.

--

Köszönjük szíves érdeklődését, lerajzolná a rétegrendet (kívánt vastagsággal oldalnézetből, jelölve, hogy mi az amit hozunk és mi az amit adunk? Az "5 cm-re eltartva" Erre lennék kíváncsi, hogy hogyan, milyen anyagból, milyen keresztmetszetű színű távtartóval gondolta a kis betűk tekintetében. "A tábla egy greslapra kerül majd rögzítésre" Mit ért táblán? A betűket vagy van egy pusz hordozó? Csatolva küldök néhány lehetőséget, melyik kivitel áll a legközelebb az elképzeléséhez?

Köszönjük szíves érdeklődését, lerajzolná a rétegrendet (kívánt vastagsággal oldalnézetből, jelölve, hogy mi az amit hozunk és mi az amit adunk?  Az "5 cm-re eltartva" Erre lennék kíváncsi, hogy hogyan, milyen anyagból, milyen keresztmetszetű színű távtartóval gondolta a kis betűk tekintetében. "A tábla egy greslapra kerül majd rögzítésre" Mit ért táblán? A betűket vagy van egy pusz hordozó? Csatolva küldök néhány lehetőséget, melyik kivitel áll a legközelebb az elképzeléséhez?

Szeretnénk árajánlatot kérni kültéri habbetűs cégfeliratra, opcionálisan háttérvilágítással.

A csatolt képen látható 3d logót szeretnénk az iroda falára, A felirat hossza 3,5 m vagy 4.6 méter lenne, attól függően hogy a két ablak közé, vagy a két ablak széléig érne, ezért szeretnénk mindkét méretre ajánlatot kérni.

-- 

Véleményem szerint 4,6 méteres legyen a felirat szélessége, mert a két ablak között érdemes lenne még kb. 40-40 cm-elhagyni az ablakok szélétől, hogy szép legyen a 3d felirat.

A világító habbetűnek fontos, hogy tere legyen. Persze ha ragaszkodnak hozzá 300 cm-re is kalkulálok később árat.

Amennyiben a háttérkazetta nélküli verzió tetszene, annak hátránya, hogy betűnként ("O" betűnél a belső ív miatt két helyen is) ki kell állni a 12v-os vezeték kanócokkal a homlokzaton, a vezetékeket belülről kell fővezetékkel ellátni. Vagyis a munkavégzés belül jár vésési, fúráis munkálatokkal. Ezért általában ezt nem javasoljuk, ha kész épületre kerül a világító habbetű.

-

A penge 3d betűnél a távtartó felhelyezése gyakorlatot feltételez, mivel a betűre utólag lehet a távtartót felragasztani.

A látványterv alapján kérem, hogy ellenőrizzék a habbetűk méretét. Nekem úgy tűnik, hogy kb. 20cm magas a betűk magassága.Milyen széles pontosan az kapú feletti betontető rész? Van a tetején bitumenes szigetelés?A habbetű rögzítéséhez nem elegendő az alsó tartókonzol, a habbetű, ha kérgesítjük is (felület keményítés a habbetű magja puha marad, nem lehet tartósan csavarosan rögzíteni) , előbb-utóbb egy nagyobb viharnál ki fog törni az alsó tartószerkezetből, ezért szükség van a két sínes hátsó támasztásra, de az viszont jelentősen látszódni fog, ezért 20mm-es alu zártszelvényből érdemes elkészíteni. Ha van szigetelés a tetőn, akkor nem szabad lefúrni a tartószerkezetet, súlyozással lehet rögzíteni. Kérem, hogy készítsenek egy fotót a betontetőről,hogy a rögzítési feltételek megismerhetőek legyenek!Csatolok egy másik megoldási típust, illetve a sínes rögzítési képet, de azt falra készítettük.A műszaki feltételek tisztázása után árajánlatot adok.Várom válaszát!

Kérem, hogy adja meg a habdekor RAL színeit kívülről befelé haladva. Amennyiben meg tudjuk oldani a köröket porszórással festjük a teljes homogenitás miatt (külső kör széle és a palást miatt), ha a száradási idők és egyéb technikai akadályok merülnek fel, akkor a festés helyett a felmatricázott előlapot választjuk.

A penge 3d betűnél a távtartó felhelyezése gyakorlatot feltételez, mivel a betűre utólag lehet a távtartót felragasztani.

Amit ajánlok, az a 3d pvc betűk gyártása. a pvc betűk tartós tömör betűtesttel, tetszőleges felületkezeléssel rendelhetőek. A corten lemezen jól nézne ki egy kissé márványosan antikolt felirat, tehát a betűfrontot kissé elködölve festenénk.

A színátmenet miatt a habbetű frontaként dekor előlap szükséges, hogy a színátmenetet biztosítani tudjuk. A dekor előlapot akkor lehetne elhagyni, ha a habbetűnek nem kellene a logó hullám ikon színeit pontosan visszaadnia. Ha ez így van, lehet úgy festeni, "ködölni", hogy a színátmenet az eredeti tervhez hasonlítson, de ugyanolyan nem tud lenni sem a színmélység, sem a színátmenetek tekintetében.

Köszönöm, csatolva küldök néhány cégportál ötletet. A 3D hablogó szerintem ide nem a legjobb ötlet, hiszen a logó sok szegmensből áll, illetve mert az épület jellegéhez nem passzol.

Helyette a palásttal kiemelt plasztikus cégtábla kivitelezését  javaslom. Természetesen, ha ragaszkodnak a habbetűhöz kérem, hogy jelezze!

Köszönjük levelét. Amennyiben a betűk karaktere keskenyebb (nem kövér) úgy valóban a teljes felirat szélessége csökken. Kérem, hogy adja meg cm-ben, hogy maximum mekkora legyen az a falszakasz, ahova a keskenyebb betűkarakterek térbeli felirata felkerül? Az árat nem érinti, hogy milyen széles egy betű. A tervezés költségei alább olvashatóak, amely azonban később jóváírásra kerül. Illetve kérünk egy fotót olyan perspektívában, ahogyan a látványtervet látni szeretnék.